Over ons

Van den broek Mechanisatie en Machinebouw BV is een echt familiebedrijf. Het is van oorsprong een loonbedrijf. Dirk Jan begon als boerenzoon op 16 jarige leeftijd met de tractor en opraapwagen van ‘opa’ met loonwerk.

In 1970 is het bedrijf D.J. van den Broek officieel opgericht.
Dirk Jan blijkt een bedreven handelaar met als extra een technische achtergrond. De mechanisatie en machinebouw wordt door de jaren heen verder uitgebouwd. In de loop der jaren worden er ook meer machines gebouwd.

In 2006 treden zijn zonen toe in het bedrijf. Sinds 2009 neemt de machinebouw een steeds groter aandeel van de werkzaamheden in beslag. Wij bedenken, ontwerpen en maken de machines volledig in eigen beheer. De wensen van de klant staan centraal in de ontwerpen die wij maken.

Sinds 2013 hebben wij de beschikking over een 3D tekenprogramma om de machines zelf te tekenen en de klant te laten zien wat ’zijn/haar’ machine allemaal kan.

In 2014 is de vestiging in Berkenwoude geopend.

Met ingang van 2016 heeft Dirk Jan het stokje overgedragen aan zijn zonen. De bedrijfsnaam is veranderd in Van den Broek Mechanisatie en Machinebouw B.V. Hiermee is een nieuw tijdperk aangebroken.